skip to Main Content

Startlocatie

De startlocatie van Fietsen op de Rails is te vinden op de Toegangspoort Holtingerveld. De Toegangspoort is gelegen aan de Van Helomaweg, net iets ten noorden van Havelte. De Toegangspoort staat aangegeven middels bruine borden. Vanaf de parkeerplaats loopt U naar Vlinderparadijs “Papiliorama”, het gebouw aan Uw rechterzijde. Alhier kunt U de huurbewijzen kopen voor de railfietsen. Wij raden u aan om van tevoren te reserveren.

Poort Holtingerveld

Het adres:
Fietsen op de Rails
Van Helomaweg 14
7971 PX Havelte
Tel: 0521 34 21 55

Starttijden

● Het seizoen loopt van 15 maart t/m 15 november.

● Reserveren is aangeraden, aangezien het aantal railfietsen beperkt is. Reserveren kan op het volgende telefoonnummer: 0521 34 21 55

● Dagen en tijden zijn onder voorbehoud. Wees ruim op tijd aanwezig, tenminste 15 minuten van tevoren (in het vlinderparadijs, het gebouw aan de rechterzijde vanaf de parkeerplaats) Neem contact op om zeker te zijn van je reservering of indien je later komt of verhinderd bent.

Traject

Het traject is 2,5 km lang en loopt van Vlinderparadijs Papiliorama tot aan de oude Schaapskooi in Holtinge. U fietst heen en terug (in totaal dus 5 km) over het traject door een prachtig natuurgebied, langs allerlei bezienswaardigheden.

traject

Algemene informatie

De railfietsen hebben geen versnellingen of hulpmotor. U moet in redelijk goede conditie zijn en goed kunnen fietsen. Af en toe gaat het heuvel op.

Op warme dagen is het raadzaam om een flesje drinken mee te nemen.

Tarieven

Het tarief voor het huren van een railfiets voor maximaal 2 personen is 18,- euro per fiets.

Honden kunnen gratis mee. Honden mogen alleen aangelijnd op de railfiets worden meegenomen en mogen niet los naast de fiets lopen.

Back To Top